Cocoon Senior’s Residence

Onze diensten

Volg het leven van Residentie Cocoon in Neder-Over-Hembeek (1120 Bruxelles)

Wifi verbinding

Of U nu in uw kamer bent, in de cafeteria of op terras, overal geniet U van een supersnelle Wifi.

Onze bibliotheek

Wenst U wat rust of hebt U zin in lektuur ? Residentie Cocoon beschikt over een goed gevulde bibliotheek.

De kapsalon

Elke week zullen onze kappers U met plezier verwennen.

Zij zullen uw smaak en verzorgingsinstructies respecteren, maar kunnen U, indien U dat wenst, ook advies geven over een bepaalde behandeling of een verandering van kapsel.

Persoonlijke feestelijkheden

Of het nu voor uw verjaardag, een familiesamenkomst of een feestje is, U kunt steeds met uw familie en vrienden afspreken in ons restaurant of cafetaria.

Wilt U liever dat wij alles voor U organiseren? Geen probleem. Vertel ons gewoon wat U wenst en hoeveel gasten uitgenodigd worden. Wij zullen met plezier uw festiviteiten voorbereiden.

Activiteiten / Animatie

In de Residentie Cocoon  wordt elke namiddag een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Deze vinden individueel en/of in groepsverband plaats. Hun doel is het behoud, de stimulering en de versterking van de cognitieve en lichamelijke vermogens, de bevordering van de autonomie en de zelfstandigheid, de bestrijding van depressies, het onderhouden van sociale banden, het bieden van welzijn en het vergroten van het gevoel van eigenwaarde van de bewoners.

Voorbeelden van wekelijkse workshops die door de afdeling ergotherapie worden aangeboden :

  • Cognitieve, reminiscentie, geheugen, culinaire, creatieve en knutselwerk, sport (basket, bowling, petanque, molkky, volley,…)
  • Valpreventie, loop en evenwichtscursus, zintuiglijke stimulatie (snoezelen), muzikale quizzen, karaoke, gezelschapspellen, bioscoop.

Maandelijks kunnen onze bewoners genieten van intergenerationele bijeenkomsten, externe activiteiten (musical, humor, dans, zoötherapie), culturele uitstapjes (bioscoop, theater, concerten en andere voorstellingen), uitstapjes om culinaire tradities te ontdekken.

Laten we de volgende themas niet vergeten: verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Lichtmis, Valentijnsdag, Carnaval, Pasen, Halloween, maar ook pastorale activiteiten.

Dankzij de motivatie van onze bewoners worden binnenkort de projecten van een kerstmarkt, een krant van de Residentie, een tentoonstelling van creaties en een culinair boek opgezet.

Gymnastiek

Wij organiseren individuele sessies aangepast aan ieders behoeften maar ook groepslessen om samen van elk moment te genieten.

Bordspellen

We bieden U gezelschapsspellen aan, leggen U eventueel de regels uit en laten U kennis maken met andere bewoners die dezelfde hobby’s hebben als U

Bloemsierkunst

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunt U meehelpen aan de inrichting en het onderhoud van onze gezellige tuin ofwel binnen bloemstukjes maken.

Meer info

U wenst meer informatie ? We staan steeds te uwer beschikking en helpen U graag.

Pin It on Pinterest

Share This