Cocoon Senior’s Residence

Onze diensten

Volg het leven van Residentie Cocoon in Neder-Over-Hembeek (1120 Bruxelles)

WiFi-toegang

In de Cocoon Residence blijft u in contact met uw dierbaren. De hele Residentie is voorzien van betrouwbare, krachtige WiFi.

Onze bibliotheek

Of je nu houdt van romantiek, avontuur, misdaad, geografie, geschiedenis of ontdekkingen, de collectie die we in de loop der jaren hebben opgebouwd zal je vermaken op lange winteravonden.

De kapsalon

Elke week zal ons kappersechtpaar u met plezier verwennen tegen een redelijke prijs.

Zij zullen uw smaak en verzorgingsinstructies respecteren, maar kunnen u, indien u dat wenst, ook advies geven over een bepaalde behandeling of een verandering van kapsel.

Persoonlijke feestelijkheden

Of het nu voor uw verjaardag, een familiereünie of een feestje is, u kunt met uw dierbaren afspreken in ons restaurant of cafetaria.

Wilt u liever dat wij alles voor u organiseren? Geen probleem. Vertel ons gewoon wat je wilt en hoeveel gasten je wilt. Wij zullen met plezier uw festiviteiten voorbereiden.

Activiteiten / Animatie

Résidence Cocoon biedt elke middag een breed scala aan activiteiten. Deze vinden plaats op individuele en/of groepsbasis. Hun doel is het behouden, stimuleren en versterken van cognitieve en fysieke vaardigheden, het bevorderen van autonomie en onafhankelijkheid, het bestrijden van depressie, het onderhouden van sociale banden, het bieden van welzijn en ervoor zorgen dat bewoners zich gewaardeerd voelen.

Hier volgen enkele voorbeelden van de wekelijkse activiteiten die worden aangeboden door de afdeling ergotherapie:

  • Workshops: cognitief, reminiscentie, geheugen, culinair, knutselen, sport (basketbal, jeu de boules, volleybal…)
  • Loop- en evenwichtscursussen, valpreventie, zintuiglijke stimulatie (snoezelen), muzikale quizzen, karaoke, gezelschapsspelletjes, bioscoopsessies.

Elke maand kunnen onze bewoners profiteren van intergenerationele bijeenkomsten, externe activiteiten (muziek, comedy, dans, dierentherapie), culturele uitstapjes (bioscoop, theater, concerten en andere voorstellingen) en uitstapjes om culinaire tradities te ontdekken.

Laten we niet vergeten de thema-activiteiten voor: verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Kaarsmis, Valentijnsdag, Carnaval, Pasen, Halloween, maar ook pastorale activiteiten.

Dankzij de motivatie van onze bewoners zullen projecten zoals de kerstmarkt, de Residentiekrant, een creatieve tentoonstelling en een kookboek binnenkort van start gaan.

Gymnastiek

Naast individuele sessies op maat van elke persoon organiseren we ook groepslessen gymnastiek om je te helpen in vorm te blijven en samen van elk moment te genieten.

Bordspellen

Wij bieden u onze collectie gezelschapsspelletjes om alleen of in groep te spelen. Als u de regels niet kent, zullen wij ze u graag uitleggen door met u te spelen of u voor te stellen aan andere bewoners die dezelfde passies hebben als u.

Bloemrijke activiteiten

In onze gezellige tuin kunt u meewerken aan de inrichting en het onderhoud van de tuin.

Bloemschikactiviteiten zullen ook binnen worden aangeboden als het weer het niet toelaat om van de tuin te genieten.

Pin It on Pinterest

Share This